RTX 3080/3090 Statement.

Laatste update: vrijdag 23-10 '20 08:35


Bedankt voor je aandacht

Donderdag 17 september was de release van de nieuwe RTX 3080 videokaart van Nvidia en op donderdag 24 september was de release van de RTX 3090 en dat hebben we geweten... Servers overbelast, websites plat, voorraad updates in de knel. Inmiddels is alle stof neergedaald en weten alle klanten waar ze aan toe zijn. Middels deze pagina gaan we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Een gedeelte van de RTX 3080 videokaarten en ook van de RTX 3090 videokaarten hebben we kunnen uitleveren maar niet allemaal. Nvidia heeft aangegeven dat het niet waarschijnlijk is dat alle bestellingen wereldwijd binnen enkele maanden worden uitgeleverd. Megekko heeft directe contacten met Asus, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI en deze merken geven aan er alles aan te doen om de nieuwe kaarten naar Megekko te krijgen. De verdeling gaat meestal op basis van verkopen uit het "high-end" segment in het recente verleden. Omdat Megekko de grootste Nvivia partner van Nederland en Belgiƫ is op dit moment verwachten wij ook dat de in verdeling hiermee rekening gehouden wordt. Wereldwijd gebeurt ook iets vergelijkbaars, landen die in het verleden naar verhouding veel "high-end" kaarten verkochten worden naar verhouding beter bedeeld, Nederland staat er erg gunstig op in dit overzicht.

Ik wil toch zo'n RTX 3080 of RTX 3090 ondanks de levertijd
Als je een RTX 3080 of een RTX 3090 of later een RTX 3070 kaart wil hebben dan doe je er verstandig aan je bestelling gewoon te laten staan bij Megekko. Besluit je te annuleren en later toch weer te bestellen dan sluit je achteraan in de rij.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?
Regelmatig ga je een mailtje ontvangen met daarop de verwachte levertijd, deze kan zowel naar voren als naar achteren verschuiven.

Nieuwe informatie op klantniveau beschikbaar!
Het is ons gelukt een tool te activeren waarop je zelf jouw positie in de wachtrij kunt achterhalen, zonder dat je onze klantenservice nodig hebt. Onderaan deze pagina kun je zelf jouw ordernummer en postcode invoeren. Je krijgt dan precies te zien, op welke positie in de wachtrij jouw order staat. De tool is per 24-9-2020 ook uitgebreid voor de nieuwe RTX 3090 videokaarten.

Annuleringen
Heb je toch liever je geld terug op je rekening in plaats van een positie in de wachtrij, geen enkel probleem, alle begrip. Inmiddels zijn de eerste betalingen al weer teruggestort wordt de wachtrij dus ook korter. Je kunt er van uit gaan dat je geld na een annulering binnen 3 werkdagen weer op je rekening staat. We hopen dat deze data jullie meer inzicht geeft.

Wisselen van videokaart
Sommige videokaarten hebben een kortere wachtrij, andere kaarten komen misschien eerder binnen, dit heeft als gevolg dat jij mogelijk je videokaart later krijgt dan iemand anders die een andere videokaart later besteld heeft. Het is echter niet mogelijk te wisselen tussen kaarten door onze klantenservice. De enige optie is annuleren en een andere kaart bestellen waardoor je weer achteraan aansluit in de wachtrij.

Wat is geleverd en wat wordt verwacht
Gigabyte:
We verwachten eind deze week (week 43) een kleine levering RTX 3080 AORUS M en RTX 3080 AORUS X videokaarten te ontvangen. Halverwege volgende week (Week 44) verwachten wij een significante hoeveelheid RTX 3080 kaarten, het betreft: GV-N3080GAMING OC-10GD, GV-N3080EAGLE OC-10GD en GV-N3080VISION OC-10GD.

MSI:
Er is vandaag meer informatie, naast de verwachting net na het weekend (week 44) een kleine levering RTX 3080 Ventus videokaarten te ontvangen, gaan wij begin volgende week (week 44) ook een aantal RTX 3080 Gaming X TRIO, en een redelijk aantal RTX 3090 Ventus 3X OC videokaarten ontvangen.

Inno3D:
Helaas hebben we nog geen info welke videokaarten we kunnen verwachten deze week.

EVGA:
Helaas hebben we nog geen info welke videokaarten we kunnen verwachten deze week.

Asus:
We verwachten net na het weekend (week 44) een kleine levering RTX 3090 TUF-RTX3090-O24G-GAMING videokaarten te ontvangen.

Hoewel er nu geen nieuwe informatie is sluit dit niet uit dat we (ook van andere merken) wel RTX 3080 en 3090 videokaarten gaan ontvangen, we houden je op deze pagina op de hoogte.

Zijn alle RTX 3080 en 3090 kaarten van de Megekko site verdwenen?
Nee hoor, het is alleen zo dat standaard producten met een levertijd langer dan 10 dagen niet worden weergegeven. Je kunt dit forceren door te klikken op [alle producten tonen].
Dit is de link voor de 3080. Alle RTX 3080 kaarten
Dit is de link voor de 3090. Alle RTX 3090 kaarten


Adri Broos,
Directeur Megekko BV


Zoek de wachtrij positie van jouw product op
Voer je orderID en postcode in.
Bezig met zoeken...
Je bent nog niet ingelogd
✖︎
E-mail adres:
Wachtwoord:
Registreren

✖︎
Sluiten
**