Nvidia RTX3000 en AMD Ryzen 5000 statement

Laatste update: vrijdag 27-8-21 16:30 (week 34)

Bedankt voor je aandacht


Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de recente launches van de Nvidia RTX 3000 videokaarten en de AMD Zen 3 Ryzen 5000 processoren.


Extra updates betreffende videokaarten


Update 2-7-2021:
LHR en V2.0 videokaarten:
We krijgen op de klantenservice vaak de vraag of er met de introductie van de nieuwe LHR en/of V2.0 videokaarten een einde komt aan de levering van ‘oude’ niet LHR of V1 videokaarten. Wij krijgen nog steeds leveringen van deze niet LHR of V1 videokaarten en de bekende fabrikanten hebben ons niet laten weten dat deze kaarten niet meer gemaakt worden. De leveringen die ons bereiken komen wel in lage aantallen. Als de informatie dat een kaart niet meer gemaakt wordt ons wél bereikt zullen we iedereen die in de wachtrij staat daar uiteraard over informeren. Als je niet bereid bent te wachten op een levering omdat je bijvoorbeeld een andere kaart die wel beschikbaar is wilt kopen dan kunnen we je bestelling uiteraard annuleren. We zorgen dan dat het betaalde bedrag binnen 3 werkdagen weer op je rekening staat bijgeschreven.


Update 3-2-2021:
Het opkopen van meerdere videokaarten door miners en scalpers:
Om de levertijd voor gamers & tweakers die al maanden op een videokaart wachten te verkorten zijn wij voornemens om, deze week nog, alle orders van klanten die meerdere videokaarten van dezelfde chipset in order hebben staan of reeds geleverd hebben gekregen te reduceren tot maximaal één videokaart per klant. Wij zullen dus openstaande orders gaan annuleren en crediteren. Ons doel is om echte gamers & tweakers zo snel mogelijk te voorzien van een videokaart en we willen voorkomen dat videokaarten in grote aantallen in handen van scalpers of miners vallen. Ons doel is en blijft het leveren van videokaarten aan mensen die er echt gaming plezier aan gaan beleven. Wij blijven er dagelijks samen met fabrikanten aan werken om de wachtrijen weg te werken en houden jullie via dit statement op de hoogte.Aanpassing op onze website


I.v.m. de alsmaar oplopende backorders op schaarse producten heeft Megekko besloten voorlopig geen bestellingen meer aan te nemen op producten waarvan de levertijd niet bekend is. Klanten die in een wachtrij staan blijven hier gewoon in staan en zullen ook als eerste uitgeleverd worden. Als er zicht komt op beschikbaarheid binnen 10 dagen zullen producten weer besteld kunnen worden.


Nvidia RTX serie


Algemene informatie over de Launch van de Nvidia RTX 3000 serie
Megekko heeft directe contacten met Asus, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI en deze merken geven aan er alles aan te doen om de nieuwe kaarten naar Megekko te krijgen. De verdeling gaat meestal op basis van verkopen uit het "high-end" segment in het recente verleden. Omdat Megekko de grootste Nvidia partner van Nederland en België is op dit moment verwachten wij ook dat de in verdeling hiermee rekening gehouden wordt. Wereldwijd gebeurt ook iets vergelijkbaars, landen die in het verleden naar verhouding veel "high-end" kaarten verkochten worden naar verhouding beter bedeeld, Nederland staat er erg gunstig op in dit overzicht.


Zijn alle RTX 3060, RTX 3060 Ti, RTX 3070(ti), RTX 3080(ti) en 3090 kaarten van de Megekko site verdwenen?
Nee hoor, het is alleen zo dat standaard producten met een levertijd langer dan 10 dagen niet worden weergegeven. Je kunt dit forceren door te klikken op [alle producten tonen].
Dit is de link voor de 3060. Alle RTX 3060 kaarten
Dit is de link voor de 3060 Ti. Alle RTX 3060 Ti kaarten
Dit is de link voor de 3070. Alle RTX 3070 kaarten
Dit is de link voor de 3070 Ti. Alle RTX 3070 Ti kaarten
Dit is de link voor de 3080. Alle RTX 3080 kaarten
Dit is de link voor de 3080 Ti. Alle RTX 3080 Ti kaarten
Dit is de link voor de 3090. Alle RTX 3090 kaarten


AMD Radeon 6000 serie


AMD Radeon 6000 videokaarten: Wat is geleverd en wat wordt verwacht
Vanaf week 34 geven wij in het statement alleen nog algemene updates weer en geven wij geen informatie meer over leveringen van specifieke videokaarten.


Zijn alle AMD Radeon 6000 videokaarten van de Megekko site verdwenen?
Nee hoor, het is alleen zo dat standaard producten met een levertijd langer dan 10 dagen niet worden weergegeven.
Je kunt dit forceren door te klikken op [alle producten tonen].
Dit is de link voor de 6800 serie. AMD Radeon 6000


Klantenservice


Ik wil toch zo'n RTX 3060 Ti, RTX 3070(Ti), RTX 3080(Ti), RTX 3090, Radeon RX 6000 videokaart ondanks de levertijd
Als je een RTX 3080 of een RTX 3090, RTX 3070, RTX 3060 Ti of Radeon RX 6000 kaart wil hebben dan doe je er verstandig aan je bestelling gewoon te laten staan bij Megekko. Besluit je te annuleren en later toch weer te bestellen dan sluit je achteraan in de rij.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?
Regelmatig ga je een mailtje ontvangen met daarop de verwachte levertijd, deze kan zowel naar voren als naar achteren verschuiven.

Nieuwe informatie op klantniveau beschikbaar!
Het is ons gelukt een tool te activeren waarop je zelf jouw positie in de wachtrij kunt achterhalen, zonder dat je onze klantenservice nodig hebt. Onderaan deze pagina kun je zelf jouw ordernummer en postcode invoeren. Je krijgt dan precies te zien, op welke positie in de wachtrij jouw order staat. De tool is per 02-12-2020 ook uitgebreid voor de nieuwe RTX 3090 videokaarten en werkt per 29-10-2020 ook voor de nieuwe RTX 3070, RTX 3060 Ti en Radeon RX 6000 videokaarten.

Annuleringen
Heb je toch liever je geld terug op je rekening in plaats van een positie in de wachtrij, geen enkel probleem, alle begrip. Inmiddels zijn de eerste betalingen al weer teruggestort wordt de wachtrij dus ook korter. Je kunt er van uit gaan dat je geld na een annulering binnen 3 werkdagen weer op je rekening staat. We hopen dat deze data jullie meer inzicht geeft.

Wisselen van videokaart of processor
Update week 34
Sommige videokaarten of processoren hebben een kortere wachtrij, andere kaarten komen misschien eerder binnen, dit heeft als gevolg dat jij mogelijk je videokaart later krijgt dan iemand anders die een andere videokaart later besteld heeft. Door een systeemwijziging is het nu mogelijk te wisselen tussen kaarten door onze klantenservice. Als je jouw (nog) niet leverbare videokaart wilt wisselen met een reeds voorradige videokaart dan kan dat nu dus.

bijbetalingen of een creditering
Als je een duurdere kaart kiest, betaal je het bedrag van de duurdere videokaart minus het bedrag dat je reeds betaald hebt. Een voorbeeld; Als je €1000,- hebt betaald en je een videokaart van €1200,- kiest dan maken wij een losse betaling aan voor €200,-.
Als je een goedkopere kaart kiest, crediteren wij het verschil tussen de videokaart die je reeds betaald hebt en de andere videokaart. Een voorbeeld: Als je €1000,- hebt betaald en je nu een videokaart van €800,- kiest dan maken wij €200,- aan je over.
Als je dit in werking wilt zetten, stuur hiervoor dan een e-mail naar info@megekko.nl.


Zoek de wachtrij positie van jouw product op
Voer je orderID en postcode in.
Bezig met zoeken...
Je bent nog niet ingelogd
✖︎
E-mail adres:
Wachtwoord:
Registreren

✖︎
Sluiten