homepage takeover banner left
homepage takeover banner right
Hoe kies ik een goede Google Chromebook?

HOE KIES IK EEN GOEDE GOOGLE CHROMEBOOK?

Een Google Chromebook werkt op een speciaal besturingssysteem ontwikkeld door Google, namelijk ChromeOS. Voorheen waren deze laptops meer beperkt in wat ze konden, maar ze hebben een inhaalslag gemaakt. Tegenwoordig zijn de Chromebooks uitgerust met goede hardware en is het besturingssysteem verder ontwikkeld waardoor er meer mogelijk is. Een Chromebook wordt over het algemeen gebruikt voor de dagelijkse bezigheden op een laptop, en zwaardere taken zoals het bewerken van foto’s, video’s en gamen is niet mogelijk op deze laptops. Het is namelijk zo dat Chromebooks werken op ChromeOS en daardoor kan je alleen applicaties downloaden die vanuit de Google Chrome Web Store worden aangeboden, of vooraf staan geïnstalleerd op de laptop. Deze applicaties zijn allemaal web-based en werken via de Google Chrome browser.

De taken waar Chromebooks vooral voor gebruikt kunnen worden is webbrowsen, hiervoor zijn ze geoptimaliseerd. De Google Chromebooks maken gebruik van G Suite, waardoor je makkelijk tussen Google apps, zoals Google Docs, Google Sheets en Google Slides kan samenwerken. Ook kan je gebruik maken van online streamingsdiensten, zoals het bekijken van Netflix films, YouTube video’s, Spotify en meer.

Ondanks dat Google Chromebooks zijn gemaakt om te werken vanuit een online omgeving (de Cloud), kun je er ook offline mee werken. Voor bepaalde apps, die niet afhankelijk zijn van internet zoals Google Docs, Google Sheets en Google Slides heeft Google deze mogelijkheid ingebouwd. Wanneer je dan wel verbonden bent met het internet zullen de offline aangemaakte bestanden synchroniseren met de online omgeving. Zo raak je dus nooit je bestanden kwijt en heb je er altijd toegang tot als je internet hebt.

Verder staan Google Chromebooks bekend om de goede beveiliging. De ingebouwde beveiligingsfuncties zijn goed ontwikkeld in ChromeOS en bieden bescherming tegen virussen of andere bedreigingen op het internet. Het besturingssysteem is voorzien van automatische beveiligingsupdates waardoor je altijd up-to-date bent.

WAT IS DE BESTE PROCESSOR VOOR CHROMEBOOKS?

Bij de Google Chromebooks worden verschillende processors aangeboden en zien we wat andere namen terugkomen dan bij een traditionele laptop. Het is bij een Google Chromebook belangrijk om vooraf te weten wat je ermee wilt doen, dit is namelijk sterk bepalend voor het type processor waar je moet kiezen.

Als je een Chromebook alleen gaat gebruiken voor het streamen van media (Netflix, YouTube) zijn processors met de naam Intel Celeron, Intel Pentium, Mediatek of Qualcomm Snapdragon voldoende. Deze processors hebben genoeg rekenkracht om deze taken uit te voeren. Als je van plan bent om meer taken uit te gaan voeren met je Chromebook is het verstandig om naar een ander type processor te kijken.

Er zijn namelijk ook Google Chromebooks met een Intel Core of AMD Ryzen processor. Dit zijn processors die we ook zien terugkomen bij traditionele laptops en hebben aanzienlijk meer rekenkracht dat de eerdergenoemde processors. Een Intel Core i3 en AMD Ryzen 3 zijn een goede keuze wanneer je ook wilt gaan werken op je Chromebook. De beste keuze is een Intel Core i5, maar dit is alleen nodig als je écht veel verschillende tabbladen open wilt gaan hebben. Dit komt ook het beste tot zijn recht met de juiste hoeveelheid RAM-geheugen.

ALLE CHROMEBOOKS
Wat is de beste processor voor een Chromebook?
Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig?

HOEVEEL RAM-GEHEUGEN HEB IK NODIG?

Een Google Chromebook werkt met web-based apps, dat betekent dat elke programma wordt geopend in Google Chrome. Dit is een webbrowser die relatief veel RAM-geheugen kan gebruiken en het is daarom belangrijk om het juiste RAM-geheugen te kiezen op basis van de taken die je ermee wilt gaan uitvoeren. Als je de Google Chromebook alleen gaat gebruiken voor het streamen van films op Netflix, YouTube of het beluisteren van muziek op Spotify is 4GB voldoende.

Als je in de toekomst meer taken wilt gaat uitvoeren met de Chromebook en dat je bijvoorbeeld verschillende tabbladen gaat gebruiken in Google Chrome is het verstandig om te kijken naar een Chromebook met 8GB RAM-geheugen. Dit zorgt ervoor dat Google Chrome genoeg ruimte heeft en dat het besturingssysteem makkelijk kan schakelen tussen de verschillende tabbladen en programma’s.

CHROMEBOOKS 4GB RAM CHROMEBOOKS 8GB RAM

WELK FORMAAT CHROMEBOOK HEB IK NODIG?

Het formaat is altijd een persoonlijke voorkeur. Zeker bij Chromebooks. De groottes van de Google Chromebooks gaat van 10.5 inch tot aan 17 .3 inch, dat is een flink verschil. Als je het alleen gaat gebruiken als apparaat om mee te streamen, naar bijvoorbeeld andere apparaten kan een kleine Chromebook al meer dan voldoende zijn, bijvoorbeeld tot aan 13 inch.

Als je teksten wilt gaan verwerken, spreadsheets wilt aanmaken of veel zult gaan multitasken is een grotere Chromebook handig. Het is dan aan te raden om naar een Chromebook te kijken vanaf 13 inch. Dit zorgt ervoor dat de teksten beter leesbaar zijn en dat je makkelijker je overzicht kan bewaken tijdens je werk en het multitasken daarin.

HOEVEEL OPSLAGRUIMTE HEB IK NODIG?

De Google Chromebooks hebben een minder grote opslagcapaciteit dan traditionele laptops. De totale opslagcapaciteit van een Chromebook begint vanaf 32GB en kan oplopen tot 256GB in totaal.

Als je met de Chromebook alleen gaat werken vanaf de Cloud zou 32GB al voldoende kunnen zijn, maar het is aan te raden om minimaal 64GB of meer te kiezen als je data wilt gaan verwerken met een Chromebook.

Een Chromebook met 32GB is vooral handig om wat geld te besparen als je alleen media gaat bekijken of streamen vanaf de Chromebook. Zou je de Chromebook bijvoorbeeld voor school willen gebruiken, dan is het sterk aan te raden om naar een model te kijken wat minimaal 128GB aan opslagcapaciteit heeft.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?
Megekko logoBezig met zoeken...
Je bent nog niet ingelogd
✖︎
E-mail adres:
Wachtwoord:
Registreren

✖︎
Sluiten