Megekko Academy

Wat heb je nodig voor een game-pc?

Het bouwen van game-pc bestaat uit verschillende stappen en is een leuk, interessant en spannend project. Er gaat niets boven de prestaties van een op maat gemaakte game-pc die helemaal is aangepast naar jouw persoonlijke voorkeuren. Of je nou een casual gamer bent of een hardcore gamer die verlangt naar de hoogste FPS en meest realistische graphics, een game-pc kan aan veel verwachtingen voldoen. Voor elk component zijn er blogs geschreven waarin we de verdieping opzoeken. Dit kan jou helpen bij het bouwen van je pc, je nieuwe kennis geven of juist verduidelijking geven over bepaalde onderwerpen.

Processor

PROCESSOR

De processor is het brein van je computer en voert alle berekeningen en instructies uit om de software te laten werken. Het is daarom belangrijk dat je een goede processor uitkiest voor jouw gaming pc. De kracht en snelheid van de processor hebben invloed op de algemene prestaties van de computer. Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden, zoals het aantal kernen en de kloksnelheid. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Moederbord

MOEDERBORD

Het moederbord is de basis van elke gaming pc, hierop worden alle componenten aangesloten. Vanaf het moederbord werken ook al deze componenten samen, zoals de processor, het werkgeheugen, de videokaart, de opslag en alle aangesloten randapparatuur. Het is belangrijk om het juiste moederbord te kiezen voor jouw gaming pc. Veel factoren zijn afhankelijk van het moederbord. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Videokaart

VIDEOKAART

De videokaart is het component wat al het beeld verwerkt en weergeeft tijdens jouw gaming sessies. Het vertaalt gegevens en berekeningen van de computer naar visuele elementen, zoals bijvoorbeeld afbeeldingen, animaties en je games. De videokaart beïnvloedt de grafische prestaties tijdens het gamen en het is daarom van belang om de juiste videokaart voor jouw behoeften te kiezen. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Werkgeheugen

WERKGEHEUGEN

Het RAM (werkgeheugen) is een ander essentieel component van jouw gaming pc wat je nodig hebt om het te kunnen laten functioneren. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat jouw gaming pc tijdelijk bestanden kan opslaan voor jouw processor of andere componenten. Dit zorgt ervoor dat jouw pc taken zo efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Er zijn allerlei verschillende type RAM-modules. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Power Supply Unit

POWER SUPPLY UNIT

Een power supply unit zorgt ervoor dat jouw gaming pc stroom ontvangt en zorgt ervoor dat jouw gaming pc ook aan kan. De Power Supply Unit, ook wel PSU zet de ontvangen stroom om is gelijkstroom wat jouw componenten weer gebruiken om te functioneren. Er gaat stroom naar je processor, je videokaart en elk ander type component. Het is belangrijk om een goede PSU te kiezen. Je moet rekening houden met het wattage en stabiliteit. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Koeling

KOELING

Elk component in jouw gaming pc ontvangt stroom en wordt daardoor warm. Deze componenten moeten worden gekoeld en dat kan op twee manieren, namelijk met lucht- of waterkoeling. Deze componenten reguleren de warmte zodat alles niet te heet wordt en zorgt ervoor dat alles blijft werken binnen werktemperaturen. Wil je meer weten over de verschillende manieren om jouw componenten te koelen? Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Opslag

OPSLAGCAPACITEIT

Jouw game pc heeft ruimte nodig om Windows geinstalleerd te hebben, maar ook om al jouw games te kunnen opslaan. Dit kan met een Hard Disk Drive (HDD), maar ook een Solid State Drive (SSD). Elk type opslagcomponent heeft eigen voordelen en snelheden en unieke vormfactors. In onze blog behandelen we de verschillende typen opslag en duiken we dieper in op de werking van een HDD, SSD en M.2 SSD's.

LEES MEER
Monitor

MONITOR

Een gaming monitor is een speciaal ontworpen beeldscherm dat is geoptimaliseerd voor gamers. Deze monitoren hebben vaak snelle verversingssnelheden, lage responstijden en hoge beeldkwaliteit om de beste game-ervaring te bieden. Ze kunnen ook functies hebben zoals FreeSync of NVIDIA G-Sync voor het minimaliseren van scherm tearing en frame generation. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
PC opslag

BEHUIZING

Het is leuk om alle componenten voor jouw gaming-pc uit te kiezen, maar het is ook belangrijk dat je de juiste behuizing uitkiest. De behuizing is erg belangrijk en vaak leidend voor jouw build. Je moet niet alleen rekening houden met welke looks je cool vindt, maar ook met de airflow, de aansluitmogelijkheden én de vormfactor van de behuizing. Meer weten over computer behuizingen? Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Toetsenbord

TOETSENBORD

Een gaming toetsenbord is niet weg te denken, want zonder kan je niet gamen. Een gaming toetsenbord is verkrijgbaar met allerlei verschillende opties en er wordt onderscheid gemaakt in de grootte van het toetsenbord, mechanisch of niet, wat voor type switches erop zitten en zelfs RGB-functies. In deze blog duiken we dieper in de wereld van gaming toetsenborden om je op weg te helpen.

LEES MEER
Laptops

LAPTOP

Een laptop is een draagbare, compacte computer die is ontworpen voor mobiliteit en gemak. Het bestaat uit een geïntegreerd beeldscherm, toetsenbord en trackpad of muis, waardoor je vrijwel overal toegang hebt. Laptops variëren in grootte, prestaties en functies, maar bieden doorgaans de mogelijkheid om te surfen op het internet, softwaretoepassingen uit te voeren, documenten te maken en te gamen. Lees er alles over in onze blog.

LEES MEER
Headsets

GAMING HEADSET

Je wilt natuurlijk ten alle tijden genieten van een goede geluidservaring tijdens het gamen. De keuze in gaming headsets is eindeloos en daardoor kan het lastig zijn om te weten waar je nou op moet letten. Welke functies zijn bijvoorbeeld handig om te hebben? Wat betekenen de verschillende typen geluidsprofielen die worden aangeboden? Ga je voor een bedrade of draadloze headset?

LEES MEER
Muizen

GAMING MUIS

Er worden tegenwoordig talloze computermuizen met verschillende functies aangeboden. Als je op zoek bent naar een computermuis die je wilt gaan gebruiken voor gaming, kan je op verschillende functies letten. Wat deze functies precies zijn en hoe deze werken lees je in dit artikel van de Megekko Academy.

LEES MEER
Simracing

SIMRACING

Verlang je naar het gevoel dat je echt aan het racen bent? Dat je helemaal opgaat in de omgeving van de game en volledige focus hebt op de racebaan? Dan zou simracing interessant voor je kunnen zijn. Simracing wordt steeds populairder en toegankelijker. Wil je graag je eigen simracing-setup, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? In dit artikel van de Megekko Academy leggen we uit wat je nodig hebt voor simracing, zodat jij zelf thuis aan de slag kunt.

LEES MEER
Processornamen

PROCESSORNAMEN

De benamingen van processors kunnen behoorlijk complex zijn en variëren. Over het algemeen bevatten de namen van processors informatie over verschillende aspecten, zoals de generatie, de serie, het type, de kloksnelheid en eventuele speciale functies. Maar hoe zit het nu precies?" Lees er alles over in dit artikel van de Megekko Academy.

LEES MEER
Simracing

Verlang je naar het gevoel dat je echt aan het racen bent? Dat je helemaal opgaat in de omgeving van de game en volledige focus hebt op de racebaan? Dan zou simracing interessant voor je kunnen zijn. Simracing wordt steeds populairder en toegankelijker. Wil je graag je eigen simracing-setup, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? In dit artikel van de Megekko Academy leggen we uit wat je nodig hebt voor simracing, zodat jij zelf thuis aan de slag kunt.
Bezig met zoeken...
Je bent nog niet ingelogd
✖︎
E-mail adres:
Wachtwoord:
Registreren


✖︎
Sluiten
✕︎